Vaccination och kurvor

Vi har varit på BVC idag jag och Jacklin. Dags för vaccination nummer två, och jag var minst lika nervös inför den här omgången som den första. Det gick bra trots allt. Spruta 1 gjorde lite ont, spruta 2 gjorde ondare. Det kom några tårar, men mammas kramar och pussar tröstade bra. 

Jacklin vägdes och mättes också. Förväntansfullt tittade jag på siffrorna på vågen och kunde inte låta bli att dra lite på smilbanden när den stannade på 7.300 gram! Märks att maten ger resultat för nu skjuter viktkurvan uppåt över mittenstrecket. Sist hon vägdes var den 1 juni och då stannade vågen på 6.105 gram.
De andra kurvorna följer hon exemplariskt. Hon är nu 66,3 cm lång och mäter 42,1 cm runt huvudet. 

Gårdagen såg ut enligt följande:

06 - Amning.
10 - 1 portion gröt, lite vatten.
11 - Pyttesnutt amning, knappt mätbart
13 - Mat ur burk, ca 1 dl? Fruktpuré + lite vatten
16 - Samma som lunchen
18 - Pyttesnutt amning, pinsamt lite
19 - 1 portion gröt, lite vatten

Nattamat:
00 - Amning, 2 tuttar
02 - Amning, 1 tutte
06 - Amning, 1 tutte

BVC-sköterskan tycker att tösen får i sig tillräckligt med mat på dagen trots att hon knappt vill ammas. Näringsmässigt behöver hon det inte och nattamningen skulle vi helst försöka sluta med också så att hon inte kopplar ihop uppvaknande med mat och på så sätt sover bättre. Däremot vore det bra om hon fick i sig lite mer vätska på dagen, så det är hårdträning på att dricka ur flaska nu, både vatten och ev. välling.

Det är fritt fram att sluta amma helt nu då alltså. Jösses.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0