Jacklin 8 månader och 5 dagar - Status

Kl 9.30 idag var vi på BVC för 8-månaderskontroll. Ungefär exakt samtidigt födde Cissi sin dotter på Karolinska i Solna, samma sjukhus som Jacklin föddes. Häftigt!
Cissi är en gammal klasskompis till mig och det visade sig alltså att hennes känningar om att hon bar på en liten jänta stämde. Det är något alldeles speciellt att som mamma få en dotter, och nu har vi det gemensamt jag och Cissi.

Det gick bra på BVC. För en gångs skull kändes det som att det fanns tid att prata lite extra med sköterskan.
Jacklin väger nu 9,300 gram och är 73,2 cm lång. Hon mäter 45,6 cm runt huvudet och jag fick återigen höra att hon är mycket försigkommen och bestämd av sig.
Börjar bli lite trött på att höra det nu. Vi vet att hon är bestämd av sig, men säg då vad vi ska göra för att matcha hennes personlighet för sjutton! Vad ska vi undvika för att inte hindra hennes utveckling och istället gynna den?Låta henne bestämma mer? Lyssna in? Försöka lugna ner henne när hon nu visar sig vara väldigt aktiv genom att inte ge onödigt mycket stimulans, eller är det extra stimulans hon behöver? Är det inte meningen att man ska kunna ha en tråkig dag hemma och inte göra speciellt mycket mer än att gosa och leka lite utan att hon kryper runt på golvet och gnäller och skriker om vartannat av uttråkning?

Fick i alla fall rådet att vara benhård med matningsrutinerna. Att hon ska sitta ner i sin stol och äta, gärna samtidigt som oss så att hon kopplar ihop det som en social grej. Det ska vara lugn och ro, så inget krypa-runt-medans-mamman-jagar-med-skeden-i-högsta-hugg, och definitivt ingen tv påslagen när hon ska äta.

Sorry darling, inget mera grötkladd här vid tv-bänken


Sedan vore det bra om vi fick in två längre tupplurar på dagtid istället för tre kortare som det är nu. Vi gör ett försök till igen idag då så får vi se hur nattsömnen blir.

Sköterskan säger att smultronmärket har börjat skifta i färgen, det betyder att den inte kommer växa sig större utan kommer att börja gå tillbaka nu. Skönt! Men eftersom den är så stor kommer det antagligen ta några år. Jag tror inte att den kommer ställa till det för Jacklin under förskoletiden, men det vore skönt om den kunde försvinna innan hon börjar skolan. Åtminstone krympa i storlek så att den döljs helt av hennes hår.

Det börjar förresten synas nu här hemma att vi har ett barn, inte bara på att det finns leksaker utan på att leksakerna ligger ÖVERALLT! DVD-filmerna ligger oftast utslängda på golvet, hennes finskor är favorittuggleksakerna så de kan man hitta lite varstans. Det finns inte mycket till golv som är leksaksfritt numera, härligt på sitt sätt, men när Jacklin somnat kan jag inte låta bli att bli ett städ- och plockoffer som lägger leksakerna där de ska ligga; i babygymmet.

Trampminor



Jacklin börjar bli lite för stor för babygymmet, märks det? Hon är som Gulliver i lilleputtarnas land ungefär, hehehe!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0