Gårdagen

Efter ett samtal med min vän Anna igår ringde jag till Vårdcentralen för att få en läkare att titta lite på Jacklin. Annas son har nämligen fått scharlakansfeber och går just nu på penicillin. Vi har umgåtts ganska frekvent den senaste tiden och streptococker är väldigt smittsamt. Vi misstänker att ungarna blev dåliga efter besöket på Junibacken, där kryllar det ju av ungar hela dagarna, detsamma med baciller.
På eftermiddagen fick vi komma till Vårdcentralen och både sänka och halsprov togs. Allt visade negativt på baktriell infektion. Bra det. Men vi skulle hålla koll på henne utifall att hon skulle bli sämre då virus kan utvecklas till bakterie. Scharlakansfeber har hon med all säkerhet inte eftersom hon inte uppvisat de typiska symtomen knottrig hud, hög feber och knallrött svalg och tunga. Att hon kräkts och haft lite svårt att äta har förmodligen berott på att hon varit svullen i halsen. Hostan hör ju också vanlig förkylning till.

PHU!! Nu släpper vi det här.

I förrgår började Jacklin äntligen acceptera att gå i skor! Visserligen i de mjuka inneskorna, men det är ju en början i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0