Fjärilshuset på Jacklins 1,5-årsdag!

Jacklin blev 1,5 år gammal igår! Kanske inte något att fira direkt så där, men man tar ju alla tillfällen man får att fira sin lilla pärla.

Vi satte på oss cykelhjälmarna,


och cyklade ut till Fjärilshuset i Hagaparken. Vi tog svängen förbi några nationalparker på vägen och blev ännu en gång varse om hur vackert det är här i Stockholm! Att vi inte skaffat cyklar och gett oss ut och sett de härliga omgivningarna tidigare!
Efter 5 km cykling var vi framme.och vi var spända på vad som väntade oss, mest Jacklin tror jag, som nog främst undrade vart vi var någonstans.

Vart är fjärilarna? Jag ser inga fjärilar. FJÄRILARNA? Vart är ni? Va? FISKAR???Japp, fiskar. Koi, för att vara exakt. Fina!Framme vid skogen av fjärilar. Liiiiite väl fuktigt, det "regnade" därinne och linsen immade igen direkt.Sedan kom jag på att jag ju kunde torka av linsen innan jag tog en bild.

Se där!! Fjärilar!!!!

Här kläcks fjärilarna på rad. Bokstavligt talat. Det luktade inte tårta här.Fjärilar på tork.

Plötsligt vek Jacklin undan några slanor och upptäckte en gömd lagun där det inte verkade ha varit några människor på längeJacklin: Haha, hur dum får man bli, va? Vi är i ett V-Ä-X-T-H-U-S, mmmkay?Vid det hä laget var vi tvungna att kliva ut ur fjärilsavdelningen för vi höll på att försmäkta av all fukt och värme. I avdelningen mellan fiskarna och fjärilarna fanns det bland annat ödlorsom för övrigt är mycket förtjust i salladStället var också invaderat av små pyttefåglar som hade ännu pyttemindre bäbisar. Svarta, bruna, vita, spräckliga i brunt och blått. Detta är nog en av de sistnämnda. Önskar jag hade haft en tändsticksask eller något precis bredvid den för att kunna visa storleken (litenheten) på fågeln. Fågelbäbisen var som en liten smula. Jacklin blev såklart förtjust. Hon älskar bäbisar av alla de slag.Mina svettiga älsklingar. I buren precis bakom skulle det vara två papegojor av sorten Jako, men vi fick bara se stjärtarna av dem. Det sägs att Jako ska ha ungefärlig intelligens som en normal 4-åring! Helt otroligt!

Tillbaka in i hettan där fjärilarna såklart skulle vara. Vi såg faktiskt ganska få fjärilar, men vi lyckades få med några riktigt tjusiga på bild.Där ödlorna var, du minns? Man måste gå genom allt för att gå ut igen. Där fanns det även pilgiftsgrodor (som jag inte lyckades få nån riktigt bra bild på) och rovfiskar! Mal, bland annat. Ruskigt stor fisk på 80 kg!

Jacklin säger hej då till koifiskarna, hennes favoriter på hela besöket.

Är det slut nu? Men nähä, kinesiska trädgården? Vad finns det här?

ÄNNU MERA FISKAR!"Hitta Nemo" - fiskar.Sjöhäst.Pirayor.Efter pirayorna blev det cykeltur hemåt igen vilken inleddes med lite felcykling men sedan ordnade det till sig. Solen sken, det var varmt, men inget kommer numera att kunna mäta sig med värmen och fukten som var i Fjärilshuset i Hagaparken, som borde byta namn till Fiskhuset.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0