Fascinerande

Det är fascinerande det här med barns utveckling, jag har till exempel läst att det är tillväxten av barnets hjärna som gör att det vaknar flera gånger per natt och att ett barns sömn i princip fungerar tvärtemot en vuxens. För vilken vuxen kan sova ett eller flera rejäla sömnpass på dagen, gå och lägga sig tidigt på kvällen och därefter sova både bättre och längre än om han/hon varit utan sömnpassen och gått och lagt sig senare? 

Vi försöker vara noga med att Jacklin inte skall gå och lägga sig senare än kl. 19, men de veckor som pappan inte är hemma från jobbet förrän 19.20-någongång känns det motigt. Då sover hon också mer oroligt och vaknar tidigt. Nu till exempel har hon somnat jättebra på kvällen vid 19 ungefär och sovit fram till 01 cirka innan hon protesterar och vill komma över till vår säng. Hon har dock vaknat tidigare och tidigare, idag kl. 06. Pust! Det här rimmar ju dåligt med statistiken. 
Det här är ju jättebra med sömn egentligen när man jämför med hur vi har haft det, då vi fick nöja oss med ett par timmar per natt ibland och var sjukligt nära ett sammanbrott. Men vad skönt det skulle vara om hon sov lite längre på morgonen.

Kommentarer
Postat av: Ella

Jag tror barnet sover längre med tiden. Vill minnas att våra barn vaknat mitt i natten i olika perioder. Nikki gör det nu o är 2 år o 6-7 månader, jag tror det beror på att hon nyligen slutade med nappen och att hon saknar den lite om nätterna.



Våra barn har alltid fått lägga sig mellan kl.18-19, o sover normalt till 6 på morgonen. Ibland vaknar dom lite tidigare o ibland senare.



Tror ett barn vänjer sig vid sina sovtider och att om man börjar tidigt så är det så det blir sen. Det gäller för i övrigt allt vi lär våra barn. Så lär Jacklin o städa upp sina prylar i tid, annars får du städa åt henne när hon flyttar hemifrån också? Haha ;)

2011-01-15 @ 21:18:33
URL: http://rockmjukis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0