Pappaledighet

Vi har det så härligt allihopa att det inte funnits tid till att blogga. I 1,5 vecka har vi varit i Ljusdal och bott hos farfar, vilken har blivit en av Jacklins favoriter. Jag och pappan har bland annat haft en hel dag för oss sjäva då Jacklin fick vara hos moster Susanne och hennes familj. Barnvaktandet gick superbra och vi föräldrar hade det hur mysigt som helst. Kanske inte helt oväntat eftersom vi inte haft tid bara vi två sedan Jacklin var 5 dagar gammal och mormor och moster Katarina tog hand om henne i 3 timmar. Men det var så kort så det räknas egentligen inte.

Vi cyklade ut till Forsnäset och satt på klipporna och fikade, sedan cyklade vi tillbaka. Efter det drog vi iväg på en fisketur, härligt och jobbigt på samma gång då det inkluderade långa promenader i eländig skogsterräng med stenar, sly, mördarspindlar, dödshål och stora fallna träd att klättra och hoppa över. Att vi såg två älgtjurar på vägen dit gjorde ju inte saken bättre, älgtjurar är minst lika farliga som björnar har jag hört. Och appropå björnar är jag helt säker på att jag kändes ögonen i nacken där vi stod och slängde med spöna i vildmarken...Okej, jag kanske överdriver en smula, men någon skogsvaktare lär jag aldrig någonsin bli, inte med min "fessighet" när det gäller att trava i skogen. Jag har sagt till pappan att han får se till att Jacklin inte blir en räddhare i naturen lik sin mor. Obekymrad och modig ska hon vara, precis som pappa.
En gädda och en abborre blev resultatet av fisketuren. Ingen av dem krokades på mitt drag, men det spelade mindre roll. Det var ändå ingen fisk som behölls på land.

Vi har badat i utomhuspool, ätit god mat på Torön, promenerat i stekhet sol, Jackie har ätit sin första pinnglass, och vi har träffat morbrors lilla dotter Nellie.

Än så länge har vi haft 2 veckor tillsammans, 1 vecka av pappaledighet och i morgon ska jag till Arbetsförmedlingen för att styra upp en del saker. På onsdag ska jag träffa en potentiell arbetsgivare. Jippie! 

Jag är så tacksam för allt härligt vi fått uppleva tillsammans de senaste veckorna och jag är väldigt glad att pappan kommer att vara pappaledig ända till 2:a september.

Bilderna är klickbara.

Jacklin och Sia, farfars grannes vovve som hon blev störtförtjust i.

Vid badstranden på Torön där Jacklin absolut första dopp i älven gick av stapeln. Kusin Joel och moster Susanne finns även med på bild.

Pappan, Jacklin och kusin Joel.

Lustig skylt i Ljusdal. Man skulle kunna tro att vi bodde på den här gatan, hehe.

Pappaledig. Det är till att ha det bra. (Vi fick låna poolen hos moster Susanne m. fam)

Jacklin "filar naglarna" med en gammal glasspinne hon hittade.

Jacklins första möte med sin kusin Nellie. Lite svartis.

Världens finaste Nellie.

Mormor (farmor) och Nellie.

Mamman vid Forsnäset.

Pappan vid Forsnäset. Vad var det i det där kaffet egentligen? Pose-gift?

Här barkade det åt helsicke alldeles. Knasbild på mamman, den bjuder vi på.

På tåget tillbaka till Sthlm. Pappan kollar Top Gear, Jacklin äter äpple.

Ah just det, Jacklin ramlade ner från dubbelsängen mitt i natta och fick ett skrubbsår vid ögat. "Illa" säger hon och tar försiktigt på sårskorpan. Stackarn. Hoppas det inte blir nåt ärr. Kommentarer
Postat av: Susanne

konstaterande:1) Jackie är väldens goaste tjej.2) Jackie har ett humör som slår de flesta 1,5-åringar - när hon inte får som hon vill.3) Jackie har en skitsnygg morsa. Se bild nr 10. (Ej nr 12).4) Det såg inte så bra ut med allt ogräs bakom poolen....5) Nu har jag bevis på att Joel kastar glasspinnar i trädgården.6) Jag saknar er jättemycket!

2011-07-06 @ 20:21:36
URL: http://susannehedman.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0