Den första snön

Nu faller den första riktiga snön. Det är ungefär en grad ute så kanske att snön får stanna på marken. Jacklin var så liten när hon fick se snö för allra första gången så hon lär inte komma ihåg det. I och för sig föll det stora flngor för några veckor sedan och Jacklin gjorde stora ögon åt det vita som sakta singlade ner från himlen, men den snön smälte så fort den vidrörde marken.

Hon sover just nu och jag har startat maskiner med tvätt. Alltid denna tvätt. Vi skulle haft en egen tvättmaskin, men då skulle det väl hänga kläder på tork här inne jämt. Visst är det väl okej att lämna henne sovandes i lägenheten i högst två minuter medans jag springer ner till tvättstugan och laddar två maskiner? Hur gör man annars om tvättiden råkar sammanträffa med sovstunden? Att väcka henne är otänkbart, speciellt som hon verkligen sover urdåligt på nätterna. Inatt låg vi och brottades igen och Jacklin hostade från och till. Hon har ingen feber, är bara allmänt smårisig. Stackars lilla sötnosen. Hon kröp tätt tätt intill pappan inatt och lade armen om honom och somnade. Det såg så himla gulligt ut. 

Se där ja, nu är sessan vaken. Hon har sovit en timme och en kvart och det snöar fortfarande. Bäst jag tar upp henne och visar att världen håller på att förvandlas till ett vinterlandskap.

Uppdatering: Det yrar av snö utanför, men det är tydligen för varmt för inte är det vitt på marken inte, det förvandlas direkt till vatten. Nåja, på fredag åker jag och Jacklin upp till Hälsingland, där är det nog snödrivor vid det här laget. Hahaha!

Kommentarer
Postat av: Susanne

Här är det snö! Nästan 2 dm har det kommit och Joel är överlycklig.

2010-11-10 @ 17:18:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0