Jacklin och jag i Järvsö - November 2010

När man bor som vi, långt ifrån familj och släkt, har man en viss skyldighet att fara hemöver ibland. Speciellt när man har ett litet barn. Det var väl sisådär en månad sedan vi var hem sist så det var dags att åka upp en gång nu i november innan vi far hem till jul.
Vi åkte tåg med Anna och hennes son Melwin. Fredag morgon kl. 07.58 gick tåget, så barnen fick sin frukostgröt i bistrovagnen strax efter avgång. Resan gick som smort, det är en fördel att vara två när man har barn med sig. Dessutom var det direkttåg så vi slapp byten. Vi hade sådan tur att vi hamnade i en vagn där det fanns jättegott om utrymme för båda våra vagnar, de stod uppställda hela vägen, otroligt.

Hux flux var det dags att dra på Jacklin overallen för vi var framme i Ljusdal. Jacklins mormor hämtade oss på stationen och vi for hem till henne.

OBS! Bilderna går äntligen att klicka på så att de blir större.

Hon hade längtat så mycket efter sitt barnbarn.



Nyfiken i en strut när mormor skulle tända en brasa i kaminen.



Att det är stämningsfullt med eld, ja det tycker till och med den här lilla tjejen.



Mormor har en spjälsäng som Jacklin får sova i.



På lördagen åkte vi till moster Susanne, onkel Tomas och kusin Joel. Där bakades det paj.



Joel blev lite purken av något, minns inte vad.



Då började Jacklin göra akrobatiska konster så Joel blev glad igen.



Vi hittade aldrig babypulkan så Jacklin fick åka vagn istället. Hon somnade såklart och under tiden byggde vi en snölykta.



Och så gjorde jag en snögubbe också.



Joel såg inte snön som något hinder för att åka sådan där, ja...kickbike? Eller vad heter det?



Vi skulle sova över hos dem och på kvällen passade jag på att ta mig ett rejält hett och skummigt bad medans moster tog hand om Jacklin. Ett glas rött blev det också, men kvällen avrundades ganska tidigt. Jag blir alltid så trött när jag är hemma, det måste vara all friskluft.
Lyckades somna om i 1 timme när moster och Joel kom och hämtade Jacklin på morgonen. Sedan vankades det frukost.



Hemma hos dem dräller det av leksaker efter Joel, och Jacklin fick sig en liten åktur på lära-gå-och-åk-elefanten. Hon höll balansen rätt så bra när hon hade bitringen i munnen samtidigt. Det gäller att ha tungan rätt i mun så att säga.



Det var ju farsdag på söndagen så vi packade in oss i bilen och åkte till Jacklins och Joels käre morfar. Där träffade vi även morbror Fredrik och hans tjej Sofia och Jonathan.



Onkel Tomas hade nya skotern med sig och Joel och Jacklin fick följa med på en liten sväng. Jacklin protesterade inte alls förrän skotern stängdes av, hon ville åka mera!



På eftermiddagen klippte jag Jacklins lugg. Sparade tofsen i ett kuvert.



Måndag och vi var själva hemma hos mormor. Istället för att luskamma skafferi och kylskåp efter godsaker tog vi en lång promenad. Det snöade lätt och var rätt trögt att rulla vagnen på byvägarna, det var inte så bra plogat nämligen. Men otroligt vackra och nostalgiska omgivningar gjorde det helt klart värt besväret.



Macka är gott.



Macka gör Jacklin glad!



Mot kvällssidan kom morbror Fredrik med familj på besök. Morbror tog genast itu med matlagningen, oj så glad jag blev! Det stektes köttfärssås och kokades groteskt mycket spagetti. Gott var det och mätta blev vi. Vi fick även se en liten glimt av bäbismagen. Efter maten klappade Jacklin händerna för första gången så jag började gråta.



Ja, och så en bild på mig då. Det här var på tisdagen och vi skulle hälsa på min kusin Sofia på hennes jobb. Men hon var inte på plats utan kom och hälsade på oss hemma hos mormor istället. Min moster Lena kom också och härjade. Vi åt bullar och Jacklin fick smaka en liten bit. Runt 17-tiden ringde barnläkaren och talade om att allergiutredningen visade att Jacklin inte är allergisk mot något! Jubel!
På kvällen kom moster med familj och vi fikade bulle igen. Jacklin bestämde sig för att imponera och gick flera meter med lära-gå-vagnen.



Onsdag, och vi var på väg hemåt till Stockholm igen. Även denna resa började tidigt, 08.00 gick tåget från Ljusdal. När Melwin låg och sov i sin vagn passade Jacklin på att busa med Anna. Jacklin tycker om Anna, men det är inte så konstigt, hon får alltid låna Melwins jättefina leksaker.






Kommentarer
Postat av: Tina

åh va härligt ni verkar ha haft det. Mkt snö också ju! kram!

2010-11-18 @ 17:22:00
Postat av: Susanne

Jag saknar er redan... Kom hem snart igen! Kram

2010-11-18 @ 17:29:57
Postat av: Ella

Hmmm... har vi sådär mkt snö här? :P

Jacklin är så himla söt. Får vi en pojk denna gång måste vi se till att para ihop våra barn... haha.

2010-11-18 @ 17:43:23
URL: http://rockmjukis.se
Postat av: Katarina

Men vad härligt med en massa, massa bilder :) Vill att det ska vara jul NU så jag får komma hem nån gång..

2010-11-18 @ 19:09:28
URL: http://kattaskommentarer.blogspot.com
Postat av: Ella

Nä, vi får väl blotta det här med icke blodsband.

Men vi måste ju fråga barnen vad dom vill också.

Fast först får vi väl kolla vad vi får nu :P Men dom kanske blir lesbiska? ;)

2010-11-18 @ 19:49:51
URL: http://rockmjukis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0