Familjedag på Skansen

Coop Stockholm bjöd på famlijedag på Skansen idag och som Coop-medlem var det gratis inträde. Vi tog tillfället i akt att göra något kul tillsammans alla tre som den lilla familj vi är.
Mellan 11.00 och 16.00 skulle det vara så vi åkte strax efter att Jackie fått lunch i magen och började bli trött. Vi tänkte att det vore smart om hon sov en stund i vagnen på väg dit så hon skulle vara pigg inför allt folk och alla djur det skulle finnas att titta på.

Nyäten och trött, ser därför inte direkt jublande glad ut över dagens äventyr



Väl inne i stan bestämde vi oss för att provåka den nya spårvagnen som gick från Sergels torg ut till Djurgården. Det var det tydligen fler som tänkte göra, för jösses vad med folk! Tre aktiviteter höll till på Djurgården; Tjejmilen, Båtmässan och Familjedagen. Sånt drar folk.
Efter en resa som gick långsammare än vad det hade gjort om vi gått hela vägen var vi så äntligen framme vid Skansen. Det var bara att traska in efter att ha visat upp medlemskortet.

Skansen är verkligen jättestort och har massor av saker att titta på, men vi bestämde oss ganska snabbt för att de nordiska djuren nog skulle vara mest intressant för Jackie att se. Akvariet hade nog också varit en succé, men de hade en separat entré som var rätt dyr så vi skippade det den här gången. Dessutom var det väldigt mycket folk därinne.

Utanför akvariet fanns en stor inhängnad där lemurer härjade fritt bland besökarna. En pappa kånkade med möda och besvär runt på en barnvagn som lemurerna blev så "betagna" i att en skötare fick gå in med en vattenspruta för att mota bort dem. Pappan fick så lov att kånka iväg med barnvagnen någon annanstans.



Jackie fick sitta i pappas famn och kika på de konstiga djuren med randiga svansar.



När vi efter en stunds tittande på skuttande lemurer gick vidare märkte vi ganska tydligt att Jackie började blir less. På att sitta bakåtvänd i sittvagnen. Det var så mycket intressant att titta på, som Skansentåget till exempel, att hon bara satt och försökte vrida huvudet av sig.



Så vi vände på sittdelen och Jackies nackspärr släppte.



Det var väldigt mycket folk på Skansen så att urskilja djuren från alla rövar, ben och ryggar var ibland svårt. 
Detta är dock en gris.



"Mmmm, visst, MYCKET intressant mamma, ett dike med lite gräs. Ett sånt har vi ju inte sett förr...suck"



"Men SHIT!! Ser du djuret där borta? Ja, en sån där...en sån där, oxfilé!"



Vi närmade oss björnhägnet och den björnrädda mamman fantiserade om att björnarna skulle leva runt och slåss med varandra. Käftar fulla med sylvassa tänder, klor, köttslamsor.
I själva verket var det inte mycket action alls.






Köttslamsor var det däremot hos älgarna, MASSOR av köttslamsor! Pappa älg stod och gned bort huden från hornen, det var ingen vacker syn.



Mamma älg var desto vackrare där hon stod i inhägnaden med de söta älgkalvarna.



Ungefär här blev Jacklin hungrig så vi slog oss ner på en bänk och gav henne lite käk. Vi kände oss nöjda med besöket, vi hade ju trots allt sett ganska många djur. Lemur, järv, björn, älg, gråsäl, ko, gås, häst, gris, vildsvin och europeisk bison. Men det djur som fick mammans hjärta att slå extra hårt var de satans getingarna som svärmade runt oss när vi satt på bänken. Mamman lyckas alltid dra till sig getingar, men säkert gjorde barnmatslukten sitt också.

Eftersom vi inte hade några andra planer för dagen och Jackie precis hade ätit så hade vi inte bråttom någonstans. Vi gick därför längs med vattnet och gick av en slump förbi Båtmässan.

Vi stannade till vid vattnet och tog en bild på ballongen som Jackie fick vid Skansenutgången innan den slet sig och for iväg mot skyn.



Dåligt med bilder på mamman här, eller hur? Men EN bild blev det i alla fall. En som visar precis hur hon tyckte om den här dagen.







Kommentarer
Postat av: Millan

Vad är det för vagn ni har? Vi vill ha en ny sittvagn som är relativt lätt att vända "fram och tillbaka" och er verkar toppen. :)

2010-09-05 @ 21:10:04
URL: http://www.mammami.se
Postat av: Anna-Karin

Millan



Vi har en Brio Sing, en vagn som har ett helt separat chassi som man sätter dit den del man vill använda; babyskydd/liggdel/sittdel. De olika delarna sätter man antingen framåtvänt eller bakåtvänt, så man slipper hela det här momentet med att vända handtaget osv. Vi är jättenöjda med vagnen, även om den upplevs som lite "rasslig" eftersom det är en cityvagn och inte har luftdäck. Dämpar inte så bra. Men bäbisar tycker ju om att det är lite skakigt och skumpigt, hehehe!

2010-09-05 @ 21:18:36
URL: http://jacklinochmamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0