Vanlig havregrynsgröt


Jacklin är ju som bekant lite överkänslig mot mjölk. De flesta barngrötarna som finns att köpa i butik innehåller skummjölkpulver och det är de som Jacklin reagerar på mest. Ersättning baserad på mjölk har inte varit lika farligt, inte yoghurt heller. Det är väl konstigt?
På grund av denna överkänslighet har vi köpt mjölkfri gröt från Semper till henne. Den är svindyr. På Coop här runt hörnet kostar en sådan förpackning 59 kr! Hon äter gröt till frukost och kvällsmål så en förpackning räcker i kanske 2-3 dagar.

Vanlig havregrynsgröt innehåller ju inte mjölk och är bra mycket billigare än specialgröten så vi provade att ge henne en portion av det nu ikväll. Mixade havregrynen först så att i alla fall konsistensen skulle bli bra. Jacklin är nämligen lite småkräsen av sig, så risken att hon skulle vägra äta var stor.
Hon åt upp hela portionen och gapade till och med efter mer. Bättre betyg än så går nog inte att få.

Kuriosa:
Havregryn innehåller inte tillräckligt av det viktiga järnet. Järn tillsätter man lätt genom att antingen bryta i hårt paltbröd och koka med gröten, eller helt enkelt tillsätta fruktpuré som innehåller järn. Fruktpuré brukar vi lägga på gröten som sylt i vanliga fall också, så det är ju bara att köra på.

Kommentarer
Postat av: Cissit

Jag reagerar också ganska mycket på just mjölkpulver, i vissa saker, men vanliga mjölkprodukter går bra. Det är konstigt det! Kanske det är tuffare för magen på något vis...



Finns det inte havregryn som är berikade förresten? Det borde väl vara en enkel lösning annars :)

2010-09-20 @ 11:55:36
URL: http://cissit.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0