6-månaderskontroll


Vi har varit på 6-månaderskontroll på BVC nu på morgonen. Jackie blir 7 månader om bara några dagar så kontrollen kommer lite väl sent tycker jag, men det är ju inget att göra åt när det varit sommar och semester. Hon vägdes, mättes och kontrollerades. Allt såg fint ut. Hon väger 8.920 gram, är 70,6 cm lång och mäter 44,2 cm runt huvudet. Sedan fick hon dra sig upp till sittande, följa en leksak med blicken, lägga över den från den ena handen till den andra och allt gjorde hon med bravur. Såklart, det har hon ju kunnat länge nu. Sedan envisades barnläkaren med att jag skulle hålla den nakna Jackie i famnen medans hon lyssnade på lungor och hjärta. Gissa vem om passade på att kissa ner hela mammas tröja?

Trots att hon far fram som en tok här hemma vägrade hon visa att hon kan krypa, men hon satte sig i alla fall upp själv, och det brukar barnen klara av vid 8 månaders ålder. Det säger lite om hur tidig Jackie är i sin utveckling.

Jag tycker läkarkontrollerna går så himla snabbt så man hinner knappt klä av ungen innan det ska kläs på igen och är dags gå hem. Det gäller att fort som attan ställa de frågor man har så man inte glömmer bort det, för vips så sitter man ute i väntrummet och stoppar ner hälsopappren i skötväskan och sköterskan har tagit emot nästa barn.

Frågorna jag hade hann jag med den här gången:
Nej, smultronmärket har inte större tendens att gå sönder och blöda än någon annan bit hud, och skulle det göra det så är det förband och en koll på BVC som gäller.
Sedan ska Jackie få i sig cirka 800 ml vätska per dag och det mesta får hon nu i sig via maten. Att hon inte dricker vatten så bra ur flaska eller pipmugg gör inte så mycket så länge vi smyger i lite extra vatten i maten och att hon producerar kissböjor som hon ska (6-7 st per dag).

Kommentarer
Postat av: Katarina

Men vad finklädd man kan vara idag då :)

2010-08-31 @ 16:00:41
URL: http://kattaskommentarer.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0