Jacklins första jul

Det skulle visa sig att magpirret inför tågresan var befogat. Vårt tåg blev såklart också försenat och vi kom inte iväg kl. 17.28 som var den egentliga avgångstiden. 21.00 fick vi sätta oss på tåget och lämnade Stockholm Central tjugo minuter senare. Detta innebar att vi missade vår anslutning i Gävle med ungefär två timmar så vi fick stanna kvar på tåget till Hudiksvall där vi fick ta taxi till Ljusdal. Det tog 1 timme innan en taxi blev ledig och vi var hemma i Ljusdal vid 02-tiden. Då hade vi varit på resande fot i 10 timmar, Jacklin hade sovit i cirka 1 av dem och vi var rejält trötta och osugna på att någonsin åka med SJ igen.

Det finns något som heter resegaranti vilket innebär att antingen får man en värdecheck på summan man betalade för den grovt försenade resan eller får tillbaka 50% av pengarna i kontanter. Vi valde värdecheck så det lär antagligen bli fler tågresor. Vilken "tur" för oss att resan kostade närmare 1400 kr.

Klockan hade alltså slagit julafton för länge sedan när vi anlände Ljusdal så vi stupade i säng och sedan var det bara att kliva upp igen vid 09 när lillfröken vaknade. Vi var hemma hos Jacklins farfar hela dagen, pyntade julgranen, stökade lite med julmaten och gjorde oss fina. Gammelfarmor kom på besök och sedan blev det välkomstglögg och därefter mat. Jacklin fick sin allra första julklapp och det var en Hello Kitty klosslåda med hål i locket där olika former skulle stoppas in.

juldagen var vi bjudna till Jacklins morfar. Där vankades också massor med mat och ännu mer paket. Hon fick ett silverhalsband med ett hjärta, en mobil med spelande knappar (Susanne, Tomas och Joel), byxor och tröja (Fredrik, Sofia och Jonathan), baddocka med tillbehör, pussel- och klosslåda i form av ett hus (morfar och Susanne), byxor och tröja, två pussel (Katarina). Efteråt åkte vi till Jacklins mormor och hälsade på. Där fick hon en trägiraff, klosslåda och pengar av mormor och en fiberoptikängel av gammelmormor. Det blir mycket packning att ta med till Stockholm!

Annars har det mesta rullat på som vanligt. Jacklin har hittills sovit bredvid mig i dubbelsängen varje natt. Igår sänktes äntligen spjälsängen till läget längst ner så hon kunde läggas i den vid nattläggningen, men mitt i natten ropade hon efter mamma och fick komma över till vår säng. 
En sak är annorlunda, vi har börjat ge henne 1-årsvällingen. Den är grövre och mättar längre. Vi blandade den med den vanliga 8-månadersvällingen enligt rekommendationerna på paketet för att hon ska vänja sig vid smaken och konsistensen. Nu ikväll har hon dock fått enbart 1-årsvällingen och hon åt utan problem. Återstår att se om hon sover lite bättre på det här, även om jag är rätt så säker på att hon inte vaknar pga hunger.

Imorgon ska vi luncha med två kompisar till mig, varav en är gravid och den andra har en 2-årig liten bustjej. Det ska bli så roligt!

Kommentarer
Postat av: Millan

Det var värst vad klosslådor hon fick :p

2010-12-27 @ 20:47:24
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0